ANSNEI – Passer på dig, dit og dine

Cyber-tips

Falske sms’er fra PostNord – i den rigtige sms-tråd

Der er lige nu mere avancerede SMSer i omløb. Pas på du ikke klikker forkert.

Svindel-sms’er kan også havne i samme tråd som beskederne fra den officielle afsender. Her kan det være svært at gennemskue svindelen, for man kan jo se, at de tidligere beskeder i korrespondancen har været fra den rigtige afsender.

Hackerne kan købe adgang til et sms-system, hvor de kan vælge deres eget afsendernavn. På den måde kan de udgive sig for at være fx PostNord, som du kan se i denne advarsel.

Når svindlerne vælger det samme navn som en rigtig virksomhed, vil nye beskeder automatisk komme ind på den officielle virksomheds sms-tråd. ØV!

Klik derfor aldrig på links i mails eller sms’er, hvis du er det mindste i tvivl om afsenderens identitet – også selvom den kommer i den rigtige beskedtråd.

Lige nu sendes der særligt sms’er fra PostNord som netop havner i den rigtige beskedtråd. Hvis du er i tvivl om status på en reel forsendelse, skal du altid undersøge sagen gennem fragtfirmaets officielle kanaler.

Husk også at svindlerne sender disse beskeder ud til rigtig mange mennesker, fordi de ved, at mange danskere har pakker på vej. Hvis du får en sådan besked, mens du netop går og afventer en pakke fra PostNord, behøver du ikke bekymre dig om, at svindlerne har adgang til informationer om dine forsendelser.

Rigtig mange, der har fået beskeden, oplyser, at de ikke afventer nogen pakker. Svindlerne skyder altså blot med spredehagl – de har ikke hacket sig ind hos PostNord.

Ansnei, passer på dig, dit og dine