Nyheder

290 døde, 9 bomber, 450 sårede

21 apr 2019 290 døde, 9 bomber, 450 sårede

Påske på Sri Lanka

Alt for mange dødsofre, 8 bomber forårsagede skader og kostede liv. En 9-ende eksploderede da EDO forsøgte at demontere en bilbombe – ingen kom heldigvis til skade.

Her er hvad vi ved

  • Søndag morgen kl 08:45, detonerede bomber i tre kirker i hovedstaden Colombo, og to andre i byerne Negombo og Batticaloa.
  • Fire hoteller i Colombo blev også angrebet: Shangri-La, Cinnamon Grand, Tropical Inn og Kingsbury. Der var også en ekplosion i et boligbyggeri i Dematagoda.
  • Målene var de kristne på Sri Lanka (derfor kirkeeksplosionerne) og gæster på øens luksushoteller.
  • Mange udlændinge er døde, amerikanere, en fra Japan og flere fra Danmark.
  • Sociale Medier, Facebook og WhatApp er blokerede. Officielt så der ikke bliver spredt misinformationer. Men det rammer udlændinge der ikke kan melde hjemover at de er OK.
  • Flere er allerede her i nat anholdt.
  • Der har været en forfærdelig 26-år lang borgerkrig på Sri Lanka. Den stod på mellem de Tamilske Tigre og det buddhistiske Sinhala mindretal Borgerkrigen sluttede i 2009.
  • Tallet er næsten 300 døde og over 450 sårede

Dette er hvad du bør forberede

Mange prøvede forgæves for at give venner og familie besked om, at de var ok efter terrorangrebene. Telefonlinjer og sociale medier er ofte det første, der blokeres. Hvad kan du gøre ved det – hvis Facebook og WhatApp blev lukket der hvor du er ?

Sørg for, at du har en VPN, som kan tillade dig at sende beskeder til venner og familie alligevel – så undgår du at blive fanget i en blokering af de sociale medier.

Dette er hvad vi gør

Heldigvis – eller måske uheldigvis for nogen – havde Ansnei ikke nogen kunder på Sri Lanka denne påske. Havde vi haft, ville vi havde advaret dem om den HØJE risiko for et terrorangreb. Vi ville have forsøgt at overbevise kunden om ikke at være på Sri Lanka, og hvis og såfremt det var nødvendigt ville vi gå i dialog om hvor de burde være hvornår, og hvor de bør bo. Det er alt sammen noget vi underviser virksomheder i på vores Rejsesikkerhedskurser.  Du undrer måske – hvorfor vi ville advare netop på Sri Lanka?

Jamen, risikoen for et terror-angreb på Sri Lanka var eminent. Det vidste politiet også.

Angrebet var planlagt, og var kendt. Se blot brevet ovenfor.

Ansnei – Passer På DIG!

www.Ansnei.com

 

Tilbage