Nyheder

Dating-svindlere

05 jun 2018 Dating-svindlere

Vi modtager mange henvendelser fra folk, der er blevet snydt for tusindvis af kroner ved internetdating, af nogen de troede var deres venner eller mulig kærreste. Internet svindlere forsøger at overbevise dig om at sende dem penge. Det gælder lotterier, online dating services, kærrester, koner, hjælp til at flytte, indvandring eller visum assistance, også anmodninger fra en “nødstedt ven”. I mange tilfælde sidder disse svindlere på internettet og leder længe efter ofre. De bruger uger og måneder på at opbygge et forhold. Når de så har fået ofrets tillid, skaber de en falsk situation og beder om penge. Hos Ansnei kan vi ikke hjælpe med at tilvejebringe dine penge efter en sådan hændelse. Derfor giver vi dig nogle relevante informationer her – for at forebygge at du bliver snydt.

Inden du sender penge, skal du kontrollere, om du kan genkender et af de følgende mønstre, som tegn på at det kan være et potentielt fupnummer – hvor DU er udvalgt som ofret:

 • Du har aldrig mødt ven eller forlovede fysisk, kun online.
 • Billederne af svindleren viser en meget attraktiv person, og ser ud til at være blevet taget på et professionelt modelbureau eller i et fotostudio.
 • Hvis de giver dig en kopi af deres pas eller visum, kan du kontakte din ambassade i det land, hvor pas eller visum er udstedt for at kontrollere dokumentets gyldighed.
 • Svindlerens er utroligt uheldig – han eller hun er kommet i en bilulykke, eller arresteret, eller fået tæsk, eller indlagt. Alle nære familiemedlemmer er døde eller ude af stand til at hjælpe. Sommetider hævder svindleren at have et ungt barn i udlandet, der er syg eller indlagt på hospitalet.
 • Du har sendt penge til visa eller flybilletter, men de kan ikke få det til at passe eller lykkes. Der henvises til embedsmænd eller forskellige uventede grunde, som forhindrer dem i at rejse.
 • Pas på enhver, der anmoder om penge, fordi der er stillet krav om pengegarantier før de kan forlade landet. Der er der ikke noget der hedder. Der er ikke noget sådant krav i henhold til europæisk, dansk eller amerikansk lov, som vi er bekendte med.
 • Svindleren hævder at være født i et vestligt land, men skriver med fejl, dårlig grammatik og stavning.

Dating-Svindlere

Næsten alle vestlige ambassader i lande som Rumænien, Rusland, Ukraine, Albanien, Polen m.fl. modtager adskillige anmeldelser fra borgere, der har været ofre for en bestemt form for internetbedrageri, hvor personen har sendt penge til en anden person eller et firma henblik på at få en ung kvinde på besøg i Danmark (og alle de andre lande, som Storbritannien, Frankrig, USA, Tyskland), med henblik på ægteskab eller studie. Ofte vil svindlen resultere i anmodninger om flere og flere penge til forskellige formål. Se eksempler ovenfor. Hvis de finder ud af, at du er blevet mistænksom, vil personen eller firmaet afbryde kontakten med dig. Mange af disse “agenturer” har eksisteret i årevis under en række forskellige navne og adresser.

Selv hvis dit bekendtskab er en virkelig person og gerne vil komme på besøg hos dig i Danmark, er det ikke særligt sandsynligt, at hun vil få et visum – såfremt det er påkrævet. Vi anbefaler ikke at sende penge til personer eller agenturer, der har annonceret for disse tjenester via internettet. Vi har detektiver, der kan hjælpe med efterforskning. Ikke desto mindre er det meget usandsynligt, at du vil få pengene tilbage, hvis det viser sig, at du er offer for et fupnummer.

Er du i tvivl, så kontakt os for råd og vejledning! 

Generelle råd:

 • Send ikke penge. Desværre er de penge du allerede har sendt afsted, mistet.
 • Afslut straks al kommunikation med svindleren. Hvis du føler dig truet, skal du kontakte det lokale politi med det samme.
 • Forsøg IKKE personligt at inddrive de penge, du har sendt.
 • Anmeld det til det lokale politi i det land, hvor du er (hjemme eller i udlandet).
 • Hvis svindelen stammer fra et bestemt websted, skal du underrette administratorerne af den pågældende hjemmeside.

 

www.Ansnei.com

Ansnei – PASSER PÅ DIG, DIT OG DINE!

Tilbage