Nyheder

Kriminalitet og sikkerhed i Kiev

25 maj 2018 Kriminalitet og sikkerhed i Kiev

Som i alle større byer kan kriminalitet være et problem i Kiev og i andre ukrainske byer. Vestlige besøgende, især kortvarigt besøgende som turister og studerende, er potentielle mål. Den største trussel er ikke-voldelig gadekriminalitet. Oftest er der tale om lommetyve, som er den mest rapporteret hændelse. Men mere voldelige forbrydelser, herunder væbnet røveri, bedøvelse, bilbomber, røveri af tilfældige ofre og skyderier har fundet sted. Desværre er vesterlændinge (danskere, europæere, amerikanere m.fl.) af “afrikansk og asiatisk afstamning” i øget risiko for racistisk motiveret chikanering, sommetider også fysisk overgreb fra både tilfældige på gaden, såvel som politimyndighederne.

Kreditkort og hæveautomatsvindel kan også være et problem. Mange Ambassader har modtaget rapporter fra enkeltpersoner, der har betalt for varer eller reageret på reklamer på internettet fra fiktive ukrainske virksomheder og sendt penge eller leveret kreditkortnumre. Derefter har de ikke modtaget de bestilte varer, og deres kreditkort har været misbrugt. Ægteskab / dating-svindel er også yderst udbredt.

Den væsentligste trussel for permanente beboere er indbrud i lejligheder og køretøjer. Selvom relativt få biler rent faktisk stjæles, synes indbrud i køretøjer, herunder tyveri af stereoanlæg og værdigenstande, at være stigende, især i Kiev. Bolig- og hotelindbrud samt bilkidnapninger, angreb i og omkring lejligheder (på gange, gaden opgangen, elevatoren), ved trappeophold og væbnet indbrud er også blevet rapporteret. Heldigvis er hændelser af disse mere voldelige forbrydelser mod vestlige borgere relativt sjældne – selvom de sker.

Skal du til eller rundt i Ukraine, opfordres du til at bruge Ansneis Eskorte til at komme sikkert rundt. Du bør naturligvis udøve sund fornuft og relevante sikkerhedsforanstaltninger, som fx:

  • Hav en notariseret kopi (stemplet af myndighederne) af dit pas med dig. Opbevar originalen på et sikkert sted.
  • Undgå at bære iøjnefaldende og dyre smykker.
  • Begræns mængden af ​​penge, antallet af kreditkort og andre vigtige dokumenter (kørekort, checkbøger, kreditkort osv.), som du bærer. rundt på.
  • Prøv at undgå at være alene ude, især sent om aftenen. Rejs i grupper, når det er muligt, eller bestil en “ven” at have med fra Ansnei.
  • Undgå at tage genveje, smalle gyder eller dårligt oplyste gader. Vær aldrig ude alene efter lygteslukketid om natten (brug evt. Ansnei).
  • Før du går ind i underjordiske gågader, vær opmærksom på hvem der er omkring dig. Vær særlig opmærksom på ungdomsbander, mulige svindel-artister/musikanter og tiggere, herunder dem, der lader som om de er handicappede.
  • Vær på vagt overfor at blive krammet, stødt ind i på gaden eller skubbet til. Lommetyve bruger disse tilgange for at distrahere deres ofre.
  • Vær forsigtig steder hvor der er overfyldt med mennesker. Her er der risiko for lommetyve, vold, skænderier og terror. Områder, især i forbindelse med offentlig transport eller på togstationer, udendørs markeder og populære turiststeder er meget ofte besøgt af svindlere og lommetyve.
  • Brug ikke tilfældige taxaer, og sæt dig ikke ind i en taxa hvor der i forvejen sidder andre passagerer. Vi anbefaler at bruge Uber eller Ansnei Transfer.

Hvis du selv skal køre (hvilket vi generelt vil fraråde), skal du overholde færdselsloven og have registreringsbevis, forsikring og kørekort. Hold altid dine vinduer op og dine døre lukkede og låst. Fjern værdigenstande ud af syne. Læg dem f.eks. på gulvet, på bagsædet eller i en kuffert. Før du sætter dig ind i bilen, skal du altid kontrollere for fremmede genstande under bilen (bilbomber). Forsøg ikke at fjerne en mulig bilbombe selv. Når det er muligt, brug parkeringspladser med videoovervågning, eller parker på gader med kameraer.

Relevante Links
Visit Kyiv:
 www.visitkyiv.travel
Lonely Planet: www.lonelyplanet.com/ukraine/kyiv
Boryspil Lufthavn: http://kbp.aero/en/
Zhylyany Lufthavn:
 http://iev.aero/en/
Bestil Transfer eller Hotel gennem os: www.Ansnei.com/da/order/transfer
Ansnei forsikring under dit ophold: www.Ansnei.com/da/order/other
Info on Kiev under UEFA Cuppen: www.Ansnei.com/news/da/kiev-uefa-cup-finalen/

Tilbage