Nyheder

Overvågning af lille virksomhed

25 maj 2021 Overvågning af lille virksomhed

Overvågning af lille virksomhed

Overvågning og beskyttelse af virksomheder, butikker og kontorer er desværre et must i vore dage. Som ejer af en mindre virksomhed vil du altid være sårbar over for tyveri, indbrud eller hærværk – i hvert fald hvis du ikke sørger for at beskytte din forretning.

Uanset om du driver en detailbutik, en trælasthandel eller måske et fitnesscenter, for blot at nævne et par eksempler, vil du kunne komme ud for uheldige oplevelser som involverer ulovlig indtrængen eller decideret tyveri, foretaget af interne medarbejdere.

Alene tyveri fra danske butikker, her under detailhandel og supermarkeder, tegner sig for 1,2 % af det samlede detail salg i de danske butikker (kilde: www.berlingske.dk/virksomheder/tyveri-koster-danske-butikker-milliarder) hvilket svarer til mere end to milliarder. Og det er ikke kun tyveknægte som er på spil; selv butikkernes egne medarbejdere har lange fingre med i spillet når det handler om svind i forbindelse med butikstyveri.

Det samme gør sig gældende for andre typer virksomheder som har aktiver eller varer for store beløb liggende frit fremme. Rigtig mange aktiver så som værktøj og materialer forsvinder hvert år fra danske byggepladser, værksteder og trælasthandler. Dette er ikke alene dyrt og irriterende, men kan forsinke arbejdet og på sigt skade virksomheden på flere planer.

Ansnei vagter på byggeplads

Derfor giver overvågning en verden af mening når det handler om at sikre virksomheden mod tyveri. Du vil opleve større tryghed og sikkerhed når du lader din virksomhed overvåge. Og samtidig vil du kunne minimere svindet hvilket vil kunne ses på virksomhedens bundlinje.

Forskellige former for overvågning af lille virksomhed

Som butiksejer eller indehaver af en klinik, en praksis eller måske en kontorvirksomhed vil du have andre behov for overvågning end eksempelvis et stormagasin eller en større byggeplads.

Dette er dog ikke ensbetydende med at du bør negligere dette behov. En butik, som ikke er overvåget, vil have større risiko for svind i forbindelse med tyveri end en tilsvarende butik hvor der er investeret i sikkerhed og overvågning.

Og ønsker du at undgå hærværk eller indbrud i nattens mulm og mørke er det en rigtig god idé at lade virksomheden overvåge på den ene eller den anden måde. Vi anbefaler naturligvis overvågning med et vagt-firma i den anden ende, så man har aktivt tilkald når behovet viser sig. Det er et speciale hos Ansnei, hvor vi gør brug af lokale vagter over hele landet, der har øjeblikkelig reaktion. Det ved tyvene og holder sig derfor længere væk når der netop står Ansnei på skiltet.

Videoovervågning – en mulig løsning til den mindre virksomhed

Det er oplagt at implementere overvågning i form af synligt opsatte videokameraer. Intelligent overvågning med overvågningskameraer kan nemlig have en forebyggende effekt. Hvis en tyveknægt eller en svigagtig medarbejder ved at han eller hun risikerer at blive filmet under tyveriet vil vedkommende i langt de fleste tilfælde besinde sig en ekstra gang.

Skulle tyven alligevel beslutte sig for at gennemføre sit forehavende vil du have klare og utvetydige beviser for ugerningen. Såvel politiet som din virksomheds forsikring vil kunne have glæde af optagelserne i forbindelse med opklaring og udregning af forsikringssum.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med videoovervågning?

Vælger du at opsætte videokameraer til overvågning af lille virksomhed bør du være særligt opmærksom på at vælge den rette type kamera. Der findes flere forskellige former for kameraer til videoovervågning, og visse typer er mere velegnede til opsætning indendørs end udendørs.

Der ud over skal du kende reglerne for overvågning af erhvervsejendomme samt de regler som gælder for deling af optagelserne. Det er vigtigt at du sætter dig grundigt ind i disse regler inden du implementerer videoovervågning. Derfor vil vi kort opridse dem her:

Regler for overvågning af lille virksomhed

Det er tilladt af overvåge din virksomhed ved hjælp af overvågningskamera. Du skal blot gøre tydeligt opmærksom på at der foregår videoovervågning. Dette kan du gøre ved hjælp af skilte og klistermærker rundt omkring på virksomhedens område.

I 2018 blev det lovligt for virksomheder, som benytter videoovervågning, at dele optagelserne af kriminelle som eksempelvis begår butikstyveri, med andre erhvervsdrivende. Men inden du styrter ud og viser optagelser af indbrud, hærværk eller tyveri til dine kolleger i branchen skal du være opmærksom på de fire regler som gælder i denne sammenhæng:

  1. Dit videomateriale må kun deles med andre såfremt den kriminelle handling er anmeldt. Du må altså ikke vise optagelserne frem før du har anmeldt forbrydelsen til politiet

 

  1. Dine videooptagelser må kun vise den eller de personer som formodes at begå noget kriminelt. Andre personer på optagelsen skal sløres så de ikke kan genkendes

 

  1. Der skal være et vist belæg for at du deler dine optagelser med en anden virksomhed. Det kan for eksempel være at du har en velbegrundet formodning om at personen på optagelsen vil begå tilsvarende kriminalitet hos den virksomhed med hvilken du deler dine optagelser.

 

  1. Du må under ingen omstændigheder bruge internettet, for eksempel de sociale medier, til at dele dine videooptagelser. Af hensyn til datasikkerheden og loven om beskyttelse af personoplysninger er dette strengt forbudt. Det betyder at du skal brænde dine optagelser på en dvd eller bruge et andet fast medie så som en USB stick til at dele optagelserne.

Overvågning af butik med indendørs og udendørs kamera

Der er flere forskellige steder du kan sætte overvågningskameraer op på hensigtsmæssig vis. Ønsker du at overvåge et større indendørs areal, for eksempel et butikslokale, kan du med fordel vælge et såkaldt dome kamera, også kaldet PTZ-kamera. Et dome/PTZ-kamera til overvågning har en 360 graders radius hvilket betyder at det dækker hele rummet.

Sætter du et dome kamera op midt i dit butikslokale kan du altså få det hele med over alt indenfor. Du skal selvfølgelig være obs på blinde vinkler. Sådanne kan opstå hvis du eksempelvis har fag med varer stående i rummet. Her kan det være svært for selv det bedste dome kamera at filme alt.

Derfor bør du teste dit dome kamera grundigt før du tager det i praktisk anvendelse. Skulle det vise sig at der er blinde vinkler kan du supplere med andre kameraer placeret rundt omkring i rummet. På den måde kan du få alle detaljer med.

Udendørs overvågning med video

Samtidig kan du vælge at overvåge arealet uden for din virksomhed ved hjælp af særlige kameraer som kan filme i mørke. Dette er især relevant i forbindelse med natlige hændelser som for eksempel indbrud eller hærværk.

 

Med optagelser fra et effektivt overvågningskamera vil du kunne dokumentere udåden over for politi og forsikring. Derved kan du lette politiets arbejde med opklaring, og dit forsikringsselskabs arbejde i forbindelse med beregning af forsikringssum.

 

Det vigtigste er at du sørger for tydelig mærkning og samtidig opsætter dine overvågningskameraer så de er synlige. Så overholder du loven. Og samtidig vil den forebyggende effekt være allerstørst.

Ansnei kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til videoovervågning af din virksomhed. Hos Ansnei har vi mange års erfaring når det handler om at hjælpe virksomheder til at vælge den rette overvågning. Vi tager udgangspunkt i din virksomheds størrelse og type, og kommer med vore bedste bud på opsætning af overvågningskameraer.

Overvågning af lille virksomhed med vagt

Har din butik eller virksomhed brug for ekstra tryghed? Så kan du vælge at supplere din videoovervågning med dygtige og erfarne vagter.

 

En butiksvagt kan være relevant i en butik som handler med eksempelvis dyr elektronik, ure eller smykker kan have ekstra behov for vagter som sikker beskyttelse mod røveri, butikstyveri eller overfald. Og er din virksomhed beliggende på en øde lokation er det oplagt at have ekstra vagter på pletten efter fyraften.

Ansnei

Er du ejer af en butik som er beliggende i et storcenter kan du vælge at slå dig sammen med andre butiksindehavere og splejse om en vagtløsning. På den måde kan I sammen skabe ekstra tryghed for såvel kunder som ansatte. Og går I sammen om udgifterne behøver det hverken at være dyrt eller besværligt at sikre jeres forretninger. Ansnei er vandt til at sammensætte fællesløsninger, hvor flere kan deles om fællesudgifterne, men hver forretning betaler det der kun gælder dem selv. Smart, billigt og praktisk.

Lad vagter fra Ansnei sikre din virksomhed

Med videoovervågning og uddannede vagter fra Ansnei står du stærkt når du ønsker at holde tyve, røvere og hærværksmænd væk fra din virksomhed. Ansnei hjælper gerne med at sammensætte den helt rigtige sikkerhedspakke til din og din virksomhed uanset dennes type, størrelse og beliggenhed.

Kontakt Ansnei på telefon 82 13 40 22 og få en uforpligtende snak om dit behov for overvågning af lille virksomhed.

Support@Ansnei.com

Ansnei – Passer på Dig, Dit og Dine

Vagter fra Ansnei er flinke og årvågne

Ansnei – Passer på Dig, Dit og Dine

Kontakt Ansnei på telefon 82 13 40 22 eller Support@Ansnei.com

Tilbage