Nyheder

Privat Vagtværn – når kvarteret skal være trygt hele døgnet rundt

23 dec 2021 Privat Vagtværn – når kvarteret skal være trygt hele døgnet rundt

Privat vagtværn – når kvarteret skal være trygt hele døgnet rundt

I de mørke vintermåneder er private boliger i særdeleshed sårbare over for indbrud og tyveri. De mange timer uden lys giver indbrudstyve friere spillerum i løbet af døgnet end om sommeren. Det er bekvemt for en indbrudstyv at snige sig rundt i ly af mørket – og det er nemt at se om der er nogen hjemme i de enkelte boliger.

Hvert år beretter hele villaveje og parcelhus kvarterer om bølger af indbrud. Disse finder især sted i dagtimerne hvor beboerne er på arbejde, men også natlige indbrud kan forekomme i perioden omkring jul og nytår. Her er familier ofte bortrejst i en eller flere dage – for nogles vedkommende i ugevis. Og det betyder at det er endnu nemmere for de ubudne gæster at få adgang til boligen.

I det følgende kan du læse mere om hvordan du og dine naboer kan hjælpe hinanden med at forhindre ubehagelige overraskelser i løbet af vinteren.

Hjælp hinanden i kvarteret

Hvis du og de øvrige beboere på din vej eller i resten af nabolaget ønsker at forebygge indbrud er der en del tiltag I kan udføre. I kan vælge at gå sammen i en fælles organisation under Operation Nabohjælp og hjælpe hinanden med at få jeres respektive boliger til at fremstå beboede.

Det kan for eksempel være ved at fylde hinandens affaldscontainere, tømme postkasser eller vande planter. I nogle tilfælde kan det være en god idé at parkere sin bil i indkørslen og eventuelt opholde sig i boligen og bruge den aktivt for at få det til at se ud som om der er nogen hjemme.

Der findes sågar en app til koordinering af nabohjælp. Med denne kan man lægge en plan for hvem der gør hvad i løbet af hverdage og ferier.

Installer alarmer og videoovervågning i hvert jeres hjem

Hvis alle på vejen bliver enige om at etablere fornuftige løsninger til indbrudssikring af jeres respektive boliger vil det med stor sandsynlighed have en afskrækkende effekt på tyveknægtene.

Med tydelig mærkning, udendørs belysning som aktiveres ved bevægelse i eksempelvis indkørslen eller havegangen, og synligt opsatte overvågningskameraer kan en del indbrud forebygges. Vælger du et alarmsystem med en tilhørende sirene vil naboerne blive varskoet, skulle der forekomme ulovlig indtrængen i din bolig. Og så kan de alarmere politiet, samtidig med at alarmen sende besked til vagtcentralen.

Beskyt hele kvarteret med et privat vagtværn

I flere kommuner og boligforeninger landet over er private vagtværn kommet på dagsordenen. Dette for at sikre trygheden og sikkerheden i områder som kan være hårdt ramt af såvel indbrud som utryghedsskabende adfærd.

Et eksempel er et villakvarter i Søllerød, som efter i en periode at have været hårdt ramt af indbrud i såvel biler som huse valgte at hyre et privat vagtværn til at rundere i området.

Vagterne holder øje med personer, som ikke synes hjemmehørende i området, og har et særligt blik for mistænkelig adfærd. Derfor kan vagterne hurtigt spotte en potentiel indbrudstyv eller et indbrud under opsejling.

Når dette sker kan vagterne tilkalde politiet, og enten bortvise de pågældende personer eller tilbageholde dem indtil politiet ankommer. Det er vigtigt at pointere at vagterne ikke træder i stedet for politiet, men kan hjælpe med at højne trygheden og forhåbentlig skræmme de potentielle tyveknægte fra at gennemføre deres forehavender.

Hvor kan jeg finde et privat vagtværn?

Et privat vagtværn er ikke, som man kan foranlediges til at antage, en slags tæskehold som patruljerer med hensigt om at bedrive selvtægt. Du bør altid vælge et etableret og autoriseret vagtselskab når du ønsker at hyre privat vagtværn til din boligforening.

Når du vælger at alliere dig med et vagtselskab som tilbyder professionel vagtværn service – for eksempel Ansnei – kan du være sikker på at de vagter, som udvælges til at patruljere eller rundere, er veluddannede og har alle de relevante kurser.

Vagter fra Ansnei har for størstedelens vedkommende en højere eller længere videregående uddannelse, og så en officiel vagtuddannelse i tilgift. Samtlige vagter har en moden alder og en god forståelse for hvorledes man mægler i en konflikt situation uden at optrappe denne.

Ansneis vagter har gennem det såkaldte SOC – Security Operations Center, som er Ansneis egen vagtcentral – kontakt til operatører, som kan hjælpe med eksempelvis kontakt til politiet og med logning af vagternes færden i en sikker vagt log. Alle kunder har adgang til deres egen vagtlog, så man altid og let kan se hvad der er sket på egen matrikel.

Vælger du at lade Ansnei forestå vagt service i dit nabolag har du garanti for hyppig og opmærksom rundering. Ansneis vagter er særligt trænede i at spotte problemer, og i at nedtrappe eventuelle konflikter. Dit kvarter er dermed ikke blot optimalt beskyttet mod indbrud, men også mod utryghedsskabende elementer og problematisk adfærd.

Professionelle videooptagelser giver bedre overblik

Som det eneste vagtselskab i Danmark har Ansnei valgt at forsyne sine vagter med bodycams – kropsbårne kameraer – som kan optage hændelsesforløb med stor præcision.

Skulle der opstå kritiske situationer kan vagten åbne en live stream som sender direkte til SOC. Dette giver operatøren mulighed for at følge med i hvad der foregår, og eventuelt sende forstærkninger eller tilkalde politiet.

Optagelser fra vagternes bodycams kan tillige bruges som dokumentation, skulle situationen eskalere og følges op af et retsligt efterspil.

Et privat vagtværn bemandet med Ansnei vagter er din garanti for den optimale tryghed i dit nabolag. Du kan altid kontakte Ansnei på telefon 82 13 40 22 og få en uforpligtende snak om dit kvarters behov for privat vagt service.

 

Ansnei – Passer på Dig, Dit og Dine

www.Ansnei.dk

Tilbage