Nyheder

Sundhedsvæsnet og Bodycams – for større sikkerhed og højere effektivitet

20 aug 2021 Sundhedsvæsnet og Bodycams – for større sikkerhed og højere effektivitet

Måske har du hørt om de smarte bærbare kameraer som kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Bodycams anvendes i stor stil over hele verden, såvel af professionelle som af private brugere.

 

Herhjemme hører vi ofte om bodycams som supplement til politiets arbejde. Der har på den seneste været stor debat om hvorvidt politiet bør udstyres med bærbare optageapparater i form af bodycams eller hjelmkameraer.

Debatten drejer sig fortrinsvis om de etiske aspekter ved at udføre disse optagelser. Også sikkerhedsmæssige aspekter inddrages i debatten, lige som det diskuteres hvorvidt man kan overholde de strenge regler om beskyttelse af personfølsomme data og privatlivets fred når man som politibetjent optager i det offentlige rum.

Men faktisk er det ikke kun politiet som kan have gavn af bodycams. Bærbare kameraer og kameraer som monteres på hjelme bruges også af eksempelvis brandmænd i forbindelse med bekæmpelse af brande som har bredt sig over større arealer.

Ved hjælp af bodycams kan en omfangsrig brand hurtigt kortlægges. Da visse bodycams er udstyret med infrarødt lys, og derfor kan ”se i mørke”, vil man selv i tæt røg kunne skelne konturer af mennesker, dyr eller genstande. På den måde kan såvel brandslukning som redningsarbejde gøres nemmere.

 

Der ud over har de smarte bodycams også fundet vej til sundhedssektoren. I det følgende kan du læse mere om hvordan bodycams gør livet nemmere for sundhedspersonale og hvorledes visse former for behandling og kirurgi kan forbedres ved anvendelse af bærbare kameraer.

 

Optagelser fra bodycams kan muligvis gøre hjertestopbehandling mere effektiv

På Regionshospitalet Randers har forskere gennem det seneste år udført en større undersøgelse som har til hensigt at afdække hvorvidt hjertestopbehandling kan forbedres ved anvendelse af bodycams.

Mindre end en tredjedel af de godt to tusind patienter, som rammes af hjertestop på de danske hospitaler hver eneste år, overlever. I tilfælde af hjertestop skal behandlingen foregå meget hurtigt. Det er et spørgsmål om ganske få minutter som kan betyde forskellen mellem liv og død. Derfor er det utroligt vigtigt at behandlingen foregår på så effektiv vis som overhovedet muligt. Og det er her bodycams kommer ind i billedet.

 

Når en patient oplever et hjertestop er det de helt små marginaler som tæller. Alt fra reaktionstid blandt hospitalets og afdelingens stab til sammensætning af hjertestopholdets medlemmer og kommunikationen disse imellem har betydning for kvaliteten af behandlingen. Og altså i sidste ende for om patienten dør eller overlever sit hjertestop.

 

Anvendelse af bodycams hjælper forskerne

I det oven for nævnte forsøg skal optagelser fra bodycams sammen med data fra hjertestartere og de kliniske patient data give en indikator for behandlingens kvalitet og effektivitet. Videooptagelserne kan give et nøgternt indblik i hvordan behandlingen er foregået.

 

Med optagelser fra et bodycam vil de involverede få et unikt redskab til evaluering af indsatsen. Af optagelserne vil det tydeligt fremgå hvordan samarbejdet er forløbet under hele proceduren, og hvorledes kommunikationen har udspillet sig. Det vil af optagelserne fremgå hvilke metoder som blev taget i brug og hvor effektive de var.

 

 

Bodycams spiller således en vigtig rolle når det handler om at optimere den eksisterende behandling. I forhold til hidtidige forsøg, som primært har været baseret på simulationer, har bodycams den store fordel at de kan aktiveres når en virkelig situation udspiller sig. Og så kan disse optagelser forhåbentlig føre til en højere overlevelses rate.

 

Du kan læse mere om forsøget på Regionshospitalet Randers her.

Anden brug af bodycams i hospitalsvæsnet

Det er ikke kun i forbindelse med behandling af patienter at bodycams kommer til deres ret. Bærbare kameraer kan også øge sikkerheden for de ansatte på hospitalerne.

 

På flere hospitaler rundt omkring i verden er ledelsen begyndt at udruste hospitals personalet med bærbare kameraer. Målet er at højne sikkerheden ved dels at forebygge angreb på eksempelvis portører, sikkerhedsvagter og sygeplejersker, dels at kunne dokumentere situationer hvor en truende adfærd er eskaleret.

 

Bodycams kan de-eskalere hændelser

I flere tilfælde rapporteres det af den nedtrappende effekt, som mange politifolk oplever i forbindelse med anvendelse af bærbare kameraer, også gælder for hospitalspersonale. Hvis en vagt eller anden gulvmedarbejder gør opmærksom på at samtalen bliver filmet vil den anden part have mindre tendens til at udvise aggressivitet.

 

Samtidig vil medarbejderen selv føle sig mere sikker i situationen når han eller hun ved at det bærbare kamera er tændt. Og denne selvsikkerhed er igen med til at nedtrappe eventuel truende adfærd.

Find de bedste bodycams hos Ansnei

Hvis du ønsker at udruste dine medarbejdere – for eksempel vagter, sundhedspersonale eller sikkerhedspersonale – med bærbare kameraer kan du med fordel finde dem her på siden. Ansnei er leveringsdygtig i produkter fra det kendte brand ZEPCAM som står bag de top moderne T2+ bodycams. T2+ er udviklet af politistyrker på tværs af lande over hele verden og holder en utroligt høj standard. De lækre bodycams leverer optagelser i top kvalitet samt krypteret data overførsel. T2+ bodycams optager såvel billede som lyd under selv de sværeste forhold, og er designet til at optage og lagre utvetydige GPS data.

Ansnei er i forvejen leverandør af Kropsbårne Kameraer til flere offentlige og private institutioner i Danmark.

Du kan læse mere, og bestille T2+ bodycams her. du kan altid tage kontakt til Ansnei på telefon 82 13 40 22 hvis du ønsker yderligere oplysninger om bodycams – eller hvis du vil høre mere om hvordan du overholder de gældende regler for databeskyttelse i forbindelse med anvendelse af optagelser fra bærbare kameraer.

Tilbage