Nyheder

Alarmer og video mod indbrud? Dette skal du vide først

15 jul 2021 Alarmer og video mod indbrud? Dette skal du vide først

Det kan være fristende at lade sin bolig blive indhyllet af alarmer og overvågningssystemer for at forhindre indbrudstyven, når man selv er væk på ferie.

Sirene-Udendørs

Men man kan ikke med sikkerhed sige, at alarmerne eller systemerne har en effekt mod indbruddet i det private hjem.

Det siger politiinspektøren ved Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, Claus Birkelyng.

– Politiet går ikke ud og anbefaler brugen af bestemte tyverialarmer eller systemer, fordi der er delte meninger om effekten af dem.

– Fra den forskning, som jeg har kendskab til, er der indbrudstyve, som siger, at de er ligeglade med alarmer og systemer.

– Men der vil også være nogle indbrudstyve, der vil fravælge huset med dem, forklarer Claus Birkelyng.

Han mener, at det er “ekstremt svært” at se på, om det ene tyverisystem forhindrer indbruddet mere end de andre.

For det er et stort marked, hvor man blandt andet kan købe videoovervågning af sin egen matrikel. (se også artikel hos Ansnei om overvågning: “https://ansnei.ideus.dev/da/overvaagning-af-lille-virksomhed/

– Hvis du videoovervåger din grund, skal du skilte med det. Og det kan måske afskrække nogle indbrudstyve, siger politiinspektøren og fortsætter:

– Men der vil også være andre indbrudstyve, som er ligeglade med det. De ved, at de måske skal bruge ti minutter for at gå huset igennem, og inden da er det ikke sikkert, at vagtselskabet når at komme.

Claus Birkelyng understreger, at alarmerne og systemerne kan have en positiv betydning for den enkelte.

På markedet findes der også videoovervågningssystemer, som optager hjemmet indefra. De systemer kan fås i flere prisklasser.

Hvis man ønsker dem, skal man overveje flere ting, siger lektor Christian Damgaard Jensen, som leder sektionen for cybersikkerhed ved Danmarks Tekniske Universitet.

– Man bør for det første sikre sig, at det er fra et mærke, som har været på markedet i nogle år. Det er også vigtigt, at virksomheden bag produktet kan levere opdateringer, når det er nødvendigt.

For hvis man køber et billigt overvågningssystem, kan man risikere usikkert it-udstyr i sit hjem, understreger Christian Damgaard Jensen.

– På den måde kan hackere få mulighed for adgang til ens udstyr, og derfra kan de hoppe videre til andet udstyr, som man har derhjemme.

Ifølge lektoren er det også en god idé – inden købet af systemet – at lede efter forummer, hvor man kan se, om andre har efterlyst opdateringer til produktet.

Men det er ikke det eneste, som man med rette kan huske på inden købet.

For man skal huske at overveje, om man er parat til at give oplysninger og videodata til virksomheden bag overvågningen uanset hvilket system, lyder det fra Christian Damgaard Jensen.

/ritzau fokus/

Ansnei sender gerne en tekniker ud og laver en reel vurdering af dit hjem eller virksomhed og på den måde sikrer en god, effektiv og prisvenlig løsning. Alle vagter og ansatte hos Ansnei er vandelsgodkendt.

Skriv til Jason på Support@Ansnei.com eller se mere på vores danske hjemmeside www.Ansnei.dk

 

Ansnei – Passer på Dig, Dit og Dine !

www.Ansnei.dk

Tilbage