Nyheder

Facebook er hacket – det ved vi

29 sep 2018 Facebook er hacket – det ved vi

HVAD ER DER SKET ?

Facebook meldte i går ud (28. sept), at 50mio konto er udsat for en sikkerhedsrisiko – de er blevet hacket.

HVILKE DATA BLEV KOMPROMITERET?

Der er en igangværende undersøgelse, men indtil videre angiver Facebook, at hackerne stjal et Facebook-adgangstoken, der så kan bruges til at overtage en brugers konto, som om de er kontohaveren.

JEG HAR EN FACEBOOK KONTO. HVAD SKAL JEG GØRE?

Facebook har underrettet alle potentielt berørte konti, men vi opfordrer dig til at tage dine forholdsregler og opdatere din Facebook-adgangskode. Dette gælder også alle dine andre steder, hvor du har brugt samme samme eller en lignende adgangskode.

#AnsneiIT #AnsneiData #Hacked #Hackere #Facebook

Alt du behøver at vide

Facebook, den sociale mediegigant med over to milliarder månedlige aktive brugere, rapporterede i går, at deres ingeniørhold opdagede et angreb på deres systemer, der kompromitterede oplysningerne fra 50 millioner Facebook-brugere.

Som en af ​​de førende data-indsamlings-agenturer i verden er Facebook næsten uovertruffen i sin dybde og rækkevidde hvad angår brugerdata. Facebook bruger disse data til at sælge annoncepladser og marketingkanaler til annoncører. I 2017 genererede Facebook 98% af sin globale omsætning gennem sin reklamevirksomhed.

Lige nu er der meget følsomme personoplysninger på 50 millioner brugere der er i fare, og yderligere 40 millioner mennesker kan have været påvirket af hacket, ifølge Facebook.

Sårbarheden, som udnyttede en fejl i Facebook’s “view as” (se som) -funktion, tillod hackerne at få kontrol over omkring 50 millioner brugerkonti.

Facebook, var handlekraftige. Fuldt ud i overensstemmelse med GDPR, rapporterede de angrebet – som fandt sted tirsdag den 25. september. De har nu også patchet sårbarheden (lappet hullet). De undersøger nu angrebets art for at kunne give mere information til de berørte, og for at forhindre yderligere hacks.

Kan jeg sikre min Facebook-konto?

Ja, der var et brud. Men inden vi kommer ind på, hvad der skete, er det vigtigt for dig at tage følgende skridt for at sikre din Facebook-konto.

Opdater dit kodeord med det samme

Direktøren for Dashlane, Emmanuel Schalit siger, at han “… anbefaler, alle med en Facebook-konto til at opdatere deres Facebook-kodeord, samt eventuelle lignende adgangskoder, de bruger til andre online-konti,” Han fortsætter med “…alle dine onlinekonti skal have et unikt, komplekst kodeord – det gælder især konti, der indeholder følsomme personlige oplysninger som sociale medier, bankkonti og e-mail-konti.

Jeg kan ikke huske så mange forskellige adgangskoder

Der er mange adgangskode-huskere. Du kan bruge Dashlane, 1Password eller en anden lignende applikation. De giver dig mulighed for nemt og sikkert at gemme, administrere og indsætte adgangskoder og personlige oplysninger online automatisk. Derfor kan du oprette unikke, komplekse adgangskoder til hver konto, fordi din adgangskodeadministrator husker og skriver dem for dig.

Det er nemt at oprette adgangskoder med en adgangskodegenerator, der findes i de ovennævnte apps“, tilføjer Senioranalytiker Jason fra Ansnei

Tilføj 2faktor-genkendelse for dine særlige steder

Glem ikke at tilføje to-faktor godkendelse til følsomme konti.
Som en påmindelse anbefaler vi altid at aktivere tofaktorautentificering på følsomme konti for at oprette et ekstra sikkerhedsniveau. Tofaktorautentificering giver en ekstra metode til godkendelse ud over ét kodeord – for eksempel en e-mail-verifikation. Det gør det sværere for hackere at få adgang til dine konti.

Hvordan blev Facebook hacket?

Facebook har ikke delt så mange oplysninger endnu, om hvordan det er lykkedes at få adgang til så mange konti. Men, indtil nu ved vi, at angrebet stammer fra en sårbarhed i Facebooks kode med deres “view as” -funktion, en funktion, der giver brugerne mulighed for at se, hvordan deres profil ligner til en andens.

Ifølge Facebook tillod det hackere at “stjæle Facebook access tokens, som de så kunne bruge til at overtage folks konti. Adgangstokener svarer til digitale nøgler, der holder folk logget ind på Facebook, så de ikke behøver at indtaste deres adgangskode hver gang de bruger appen. ”

Fra nu af er Facebook ikke sikker på, om eventuelle kompromitterede konti blev misbrugt, eller om hackerne fik adgang til følsomme personlige oplysninger. Men når det kommer til hacks, er det altid bedre at gå med livrem og seler. Du skal derfor være proaktiv og opdatere dine kompromitterede adgangskoder.

Facebook er usikker på, hvem der er bag disse angreb eller hvad deres motiv er.

Hvad mere kan jeg gøre for at være sikker online?

Først og fremmest skal du holde dig løbende opdateret, ved at læse vores blog på www.Ansnei.com. Log ind her, mindst en gang om måneden, eller oftere for at være opdateret. Vi vil holde dig ajour, vi skriver nogle “hvad skal jeg gøre” og “hvordan skal jeg agere” i fremtiden.

Vi vil også give mere sofistikeret information til folk med dybere IT-kendskab og andre interesserede i cybersikkerhed.

For det andet anbefaler vi på det kraftigste, at du bliver medlem af Ansnei.

Tilmeld dig her: www.Ansnei.com/da/account/signup
Vi holder dig informeret og beskyttet, såvel online som i den fysiske verden.

Bliv opdateret, vær sikker!

Ansnei – PASSER PÅ DIG !

www.Ansnei.com

Tilbage