Nyheder

Fem gode råd til sikring af boligen – Undgå indbrud i juletiden

29 nov 2021 Fem gode råd til sikring af boligen – Undgå indbrud i juletiden

Undgå indbrud i juletiden – fem gode råd til sikring af boligen

Juletiden er højsæson for indbrud og forsøg på indbrud i danske hjem. Ikke alene befinder vi os i den mørkeste tid på året hvilket giver indbrudstyvene friere tøjler i forbindelse med deres lyssky forehavender.

 

I dagene omkring juleaften er mange af os på besøg hos familien og hjemmet derfor ubevogtet. Og dette kan give tyvene det spillerum de behøver for at berige sig på beboernes bekostning.

Vi benytter også i stigende grad ferien omkring højtiden til at rejse sydpå og få lidt lys og varme, og er dermed væk fra hjemmet i op til flere uger. Det er rigtig belastende at skulle afbryde en tiltrængt ferie fordi boligen har været udsat for indbrud. Man er måske nødt til at rejse hjem og besigtige skaderne på huset. Og så har man ikke blot mistet ejendele i forbindelse med indbruddet, men også værdifuld ferietid.

Indbrud i løbet af ferien – en rigtig ærgerlig situation

Juletiden skal helst være en glædens tid uanset om du tilbringer den med familiemedlemmer her til lands eller om du vælger at rejse sydpå. Når man endelig har mulighed for at slappe af med familien kan et indbrud være en ny stressfaktor som ødelægger det hele.

Overvågning af lille virksomhed

Et indbrud afstedkommer ikke blot tab af ejendele. Det at fremmede mennesker har invaderet éns enemærker og beriget sig på éns bekostning er i sig selv virkelig grænseoverskridende. Og det er ikke blot et spørgsmål om at have mistet elektronik, lamper eller smykker.

 

Mange mennesker, som har været udsat for indbrud i hjemmet, beretter om en følelse af utryghed som kan vare i både uger og måneder. Børnene kan få svært ved at sove i deres egne værelser – for hvad hvis tyven vender tilbage?

Selv de voksne i familien bliver tydeligt påvirkede af situationen. Man kan føle sig utryg ved at forlade hjemmet, selv for at tage på arbejde. Og det kan være vanskeligt at tage på ferie en anden gang.

Undgå indbrud i juletiden – fem gode råd

Har du aldrig prøvet at komme hjem til et smadret vindue eller en opbrudt lås på en af dine døre er du heldig. Hvert år begås mere end 15.000 indbrud i danske boliger. En stor del af disse sker i ferieperioden og omkring højtiderne hvor rigtig mange familier ikke er hjemme.

Smadret glas vindue

Det er derfor en rigtig god idé at forberede boligen på juletiden. Ikke blot ved at hænge julesokker op og pynte med gran og stearinlys – men også ved at indbrudssikre hele huset. I det følgende kan du læse om hvorledes du kan beskytte dit hjem mod indbrud og dermed spare familien for stress og ærgrelser.

1. Sørg for at alle boligens låse er up to date

Først og fremmest bør du sikre at alle potentielle indgange til boligen kan aflåses på forsvarlig vis. Det er ikke nok blot at have en god lås på hoveddøren, hvis terrassedøre, altandøre, kælderdøre og større vinduespartier ikke er sikret på en lignende måde.

Hvis du forsyner samtlige døre og vinduer over en vis størrelse med låse som har indvendig vrider får tyven svært ved at bryde disse op. Skulle vedkommende skaffe sig adgang gennem et mindre vindue vil det være svært at komme ud samme vej med alle tyvekosterne på slæb. Og på den måde kan du således slippe lidt billigere fra indbruddet.

2. Gode nabo aftaler kan være guld værd

Hvis din nabo, genbo eller anden beboer i nærheden er hjemme mens du er væk – og vise versa – kan du med stor fordel lave aftaler om at passe på hinandens hjem.

God nabohjælp kan for eksempel bestå i vanding af blomster, fodring af kæledyr, tømning af postkasse og andre småtjanser som gør at naboen skal forbi din og din families bolig flere gange om dagen.

Skal du være væk i flere dage kan der være en vis ræson i at tilbyde en nabo at parkere bilen i din indkørsel, og fylde nogle af sine skraldeposer i dine udendørs affaldscontainere. Så ser hjemmet mere beboet ud.

3. Lys skræmmer tyvene væk

Hvis du sørger for den gode belysning indendørs og udendørs gør du livet ekstra surt for potentielle tyveknægte. Her anbefaler vi en Smart Pære. Andre bolig-ejere vælger at installere en timer på den indendørs belysning hvilket kan fungere godt.

Smart Pære

En moderne timer kan indstilles på en måde så den kører i mere avancerede sekvenser og derfor ikke er så forudsigelig som timere af ældre dato. Du kan også vælge at sætte timeren til radio, tv og spilkonsoller i forskellige rum i huset for realistisk variation.

 

Du kan også opsætte udendørs lamper med infrarød sensor som tænder når nogen bevæger sig ind på matrikel – for eksempel i indkørslen eller på havegangen. På den måde kan naboerne også være opmærksomme på hvem der er tæt på dit hus i de mørke timer.

 

Den bedste måde at bruge lyset aktivt på, er gennem smarte regler i smart hjem installationen. En tyveri-alarm fra Ansnei har integreret smart hjem, og kan aktivere lys både ude og inde når nogen nærmer sig dit hjem. Det kaldes intelligente løsninger, hvor ikke to hjem reagerer ens. Her bør du bruge smart-pærer. Derudover giver det tyven et meget realistisk billede af at man faktisk er hjemme.

4. Investér i et moderne alarmsystem til boligen

En af de bedste investeringer du kan foretage når det handler om sikring af din bolig er et alarmsystem. Derfor er det en god idé at kontakte en professionel forhandler af alarmsystemer som samtidig kan rådgive dig omkring valg af alarmsystem og opsætning af samme.

tyverialarm

Et alarmsystem anno 2021 er super effektivt når det handler om at bekæmpe indbrud og samtidig skræmme tyveknægte væk. Og der er rigtig mange muligheder for at finde en alarm som matcher dine behov.

 

Du kan for eksempel vælge en alarm som kan integreres i din smart home solution, således at du kan styre alarmsystemet ved hjælp af Alexa eller Google Home assistenterne. Du kan også få sammensat en personlig alarmløsning som passer perfekt til netop din bolig. Dette vil typisk bestå af flere forskellige elementer som sammen kan udgøre den mest ideelle beskyttelse af din bolig.

 

En populær alarm løsning er indbyggede vibrations sensorer i husets vinduer. Disse alarmer aktiveres ved forsøg på indbrud, og kan blandt andet udløse en sirene som distraherer tyven og varskor dine naboer.

Du kan i samme anledning installere en magnet sensor på husets hoveddør og køkkendør som aktiverer alarmen når døren åbner. Denne sensor kan indstilles til at armere med en vis forsinkelse så du lige kan nå at komme ud af døren.

 

Du kan også sætte bevægelsessensorer op indendørs. Disse registrerer bevægelse i stuer og værelser når er armerede og du ikke er hjemme. Bevægelsessensorer kan indstilles så de ikke reagerer på dine kæledyr, men kun på uvedkomne gæster i dit hus.

Bevægelses-sensor

Hos Ansnei kan du finde alle de enkelte elementer til en effektiv alarmløsning. Når du vælger Ansnei som din leverandør af alarmsystem får du mulighed for at tilslutte alarmen professionel vægter service. Det betyder at der ikke blot aktiveres en højtlydende sirene i din bolig i tilfælde af indbrud. Ansnei får også besked, og kan hurtigt sende en vagt forbi din bolig.

5. Sæt trumf på din indbrudssikring med videoovervågning

Hvis du virkelig ønsker at flytte nålen når det handler om at beskytte din og din families bolig mod indbrud i julen kan du vælge at installere videoovervågning. Med synligt opsatte kameraer indedørs og udendørs kan du potentielt skræmme de fleste tyveknægte væk.

 

Et overvågningskamera kan integreres med dit alarmsystem og ligeledes styres via en app til tablet og smartphone. Du vil til hver en tid kunne logge på din app og se status på hvert enkelt overvågningskamera i boligen. Og da de fleste moderne overvågningskameraer er forsynet med infrarød sensor til bevægelsesaktivering vil dit udendørs kamera kunne sende besked til såvel din app som til vagtselskabet hvis der skulle befinde sig uvedkommende personer på matriklen på suspekte tidspunkter.

Video-Kamera

Ansnei hjælper dig gerne med at vælge de rette elementer til din personlige alarmløsning ud fra en vurdering af din boligs behov. Du kan også få den bedste hjælp til montering af de enkelte enheder og installation af den tilhørende app.

Kontakt Ansnei på telefon  8213 4022 og få en uforpligtende snak om dine behov for sikring af dit hjem.

www.Ansnei.dk

Ansnei – Passer på dig, dit og dine

Tilbage