Nyheder

Fitness på jobbet

02 feb 2021 Fitness på jobbet

At holde sig i form når man er livvagt afhænger som oftest af kundens livsstil.

Ikke desto mindre er det som professionel livvagt !Din! pligt, at bevare din evne til at reagere hurtigt og effektivt på trusler og være opmærksom. Alle andre kan bruge nedenstående tip til at holde minimal form her under vores COVID19-restriktioner.

Her er nogle tip fra vores venner i branchen om at holde sig i form, mens du er på jobbet.

 

En god måde at få en god omgang træning uden brug af plads og udstyr er en rutine vi kalder 20/40. Det tager kun 20 minutter og kræver blot dig-selv og en god omgang motivation.

20 sekunder hvor du er på, 40 sekunders pause. Fokus er på intensitet, roterende kropsvægtøvelser (vælg dine favoritter) i 5 runder med 4 øvelser (eller 4 runder med 5 øvelser) i alt ca. 20 minutter.

Husk, det er 20 sekunder med høj intensitet! For eksempel:

  • armbøjninger
  • squats
  • mavebøjninger
  • lunges.

Så, her er mine råd

Først og fremmest er fitness en rejse, ikke en destination. Du vil gerne lave langvarig fitness med minimal langvarig smerte og implikationer (jeg har haft fem operationer i de sidste nitten år, de sætter dig kun ud af spil). Forstå, at der er forskel på at blive såret og at det gør ondt.

Beslut hvad dine fitnessbehov er, få noget professionel træning og vejledning (PS; en træner, der kun kender til bodybuilding, er måske ikke den der hjælper dig til at opnå dine fitnessmål).

Indlæg træningstid i din tidsplan, selv når du er på farten. Stå op en time eller tredive minutter tidligere og læg noget fitness i dagen. Gør det til en vane.

Byg en fitnessbase, så hvis du løber ind i perioder, hvor du ikke kan træne, kollapser du ikke fysisk inden for få dage. Kvalitetshvile er lige så vigtig som træning.

Kost – hvad og hvor meget du propper i munden gør en forskel. Personligt foretrækker jeg ikke at blande kulhydrater og protein. Andre foretrækker 80/20-reglen, 80% af tiden for at opretholde en diæt med et højt proteinindhold med lavt antal kulhydrater. 20% af tiden er der så mulighed for at slappe af og nyde en pizza, burgere osv. Når du spiser på restauranter, så tag det sunde valg, stort tunge måltider sænker dig fysisk og mentalt.

Min træning på farten består mest af øvelser med min egen kropsvægt. Fx armbøjninger, sit-ups, rygbøjninger, squats, arbejde med bånd (let at pakke) og nogle grundlæggende yogabevægelser.

Jeg gør det oftest inde på hotelværelset, så jeg ikke spilder tid på at gå ned i det “såkaldte” fitnessrum med to sæt håndvægte og et løbebånd. En anden del af mit træningsprogram de sidste mange år er meditation, åndedrætsøvelser – 4×4.

Afslutningsvis tænk langsigtet fitness: fleksibilitet, styrke og cardio.

Ansnei – Passer på Dig !

www.Ansnei.com

Tilbage