Nyheder

Huawei – Ikke Helt Enig Med FE

08 dec 2018 Huawei – Ikke Helt Enig Med FE

Den Britiske efterretningstjeneste MI6 advarer mod brugen af Huawei-produkter, ligeledes gør danske FE

Kan jeg bruge en telefon fra Huawei ?

Det er et yderst politisk betændt emne, men vi vil forsøge at skrive så upartisk og upolitisk som overhovedet muligt. Ikke desto mindre, har flere efterretningstjeneste fra Alliancen været ude og stadfæste, at man ikke bør bruge produkter fra bl.a. Huawei. Argumentationen er, at deres hardware kan være inficeret, Huawei kan nægte at levere reservedele og de kan måske overvæge trafik igennem deres produkter, etc. mv. osv. Det er ganske alvorlige beskyldninger som, men det reelle spørgsmål er – om du har noget at frygte ?

Svaret er, at de helt kommer an på hvem du er. Sandheden er, at Apple jo er i stand til at gøre præcist det samme, som Huawei er i stand til. Faktisk kan Apple gøre meget mere, end Huawei, fordi Apple ikke blot leverer hardware (fx. telefoner), men også hele sofwaresystemet bag ved (itunes, iOS etc.). Med andre ord, kontrollerer Apple alt omkring din digitale færden når du bruger deres produkter.

Huawei telefoner solgt her i vesten, anvender amerikansk software – Google. Googles android system styrer alt din android telefon kan. Google har flere gange brudt tilliden og sikkerheden omkring deres systemer.  Anders Kjærulff  har af flere gange bragt historier om dette på radio 24syv i hans program – Aflyttet.

Fx var der dengang, da Google tændte for Geo-tracking på alle android-telefoner, selv hvis du forinden manuelt havde slået det fra. Derved gik Google ind og registrerede og loggede din position. Hvorfor de gjorde det ?? Det ved vi fortsat ikke helt.

Hvad skal jeg gøre ?

Bør du bruge en telefon fra Huawei ?

Tja, hvis du er bange for kinesisk tracking, så hold dig langt væk fra kinesiske produkter. Det gælder såvel hardware (telefoner, routere, netværks-systemer m.v.) såvel som software. Ret simpelt, ingen Huawei, ingen WeChat, intet Kina. Sig lige det til TDCs ledelse, og dataansvarlige, der har skiftet hele netværksinfrastrukturen ud med kinesisk hardware fra Huawei.

På den anden side, hvis du er bange for at bliver overvåget af USA, så hold dig væk fra Android (der er ejet af Google). Er du udsat i en sådan grad, at du har lagt dig ud med den amerikanske stat – så hold dig også på afstand af Apple. Her kan du med fordel bruge kinesiske telefoner, med kinesiske operativsystemer (der findes en kinesisk version af det vi kender som GooglePlay).

Sidst, men ikke mindst, hvis du hverken er på hitlisten fra USA eller Kina, men blot vil være business-smart-sikker, så kan du anvende en hvilken som helst telefon derude, så længe du overholder en række sikkerheds-retningslinjer.

Vil du derimod have at INGEN kan lytte med, INGEN kan læse med, så overvej hvilken teknologi du bør bruge, om nogen.

For råd om sikkerhed, tag fat i Ansnei på Support@Ansnei.com eller deltag i et af vore kurser:

www.Ansnei.com/da/courses

#MI6 #efterretningstjeneste #FE #huawei #google #android #Apple #mobil #smartphone #Kina #USA #AndersKjærulff #aflyttet #radio24syv #24syv #TDC

Ansnei – Passer på dig !

www.Ansnei.com

Tilbage