Nyheder

Indbrudstyvens guide til det perfekte indbrud

09 mar 2022 Indbrudstyvens guide til det perfekte indbrud

Hvis man ønsker at begå indbrud i en bolig er det altid en god idé at spørge sagkundskaben til råds først. Ellers kan man risikere at blive grebet på fersk gerning, eller blive afsløret af politiets efterforskning.

Som professionel indbrudstyv vil man selvfølgelig aldrig kunne vide sig helt sikker. Der er altid en risiko for at man bliver opdaget, for eksempel af naboerne eller forbipasserende. Det kan også ske at man havner på video optagelser fra indendørs og udendørs opsatte overvågningskameraer.

Er boligen sikret med effektive låse og beskyttet af et alarm system er det slet ikke sikkert man har mulighed for at gennemføre sit forehavende. Og derfor er det vigtigt at man træffer sine forholdsregler.

Gør din research ordentligt, og find det perfekte hus

Det er vigtigt at du som indbrudstyv sørger for at bruge tid på det nødvendige forarbejde. Hvis du udser dig det helt rigtige hus er der større chancer for at du får succes med dit indbrud.

Når du laver rekognoscering i et område bør du være diskret, så du ikke tiltrækker dig opmærksomhed. Vælg et anonymt køretøj, hold ikke for længe ved hvert hus, og kør ikke rundt i det samme område i alt for lang tid ad gangen. Dette kan nemlig virke mistænksomt.

Det er smart at kigge om aftenen når det er mørkt, og ingen kan se dig gennem bilens ruder. Når lyset er tændt inden døre får du et godt billede af hvad der gemmer sig af lækkerier i de forskellige huse – for eksempel dyre designer lamper, eller store fladskærme. En tommelfingerregel er at hvis der er kostbare lamper i en bolig, vil der også være andre værdier.

Det allerbedste vejr til rekognoscering er regnvejr, selv om sigtbarheden måske er lidt ringe. Når det regner og er koldt i vejret har du den mindste risiko for at møde folk på veje og gader.

Find det bedste område til indbrud
Afsøg området i regnvejr når du skal finde det perfekte hus til indbrud

De fleste indbrud udføres om dagen

Hvis du foretrækker at rekognoscere i dagtimerne bør du vælge de tidspunkter hvor færrest mennesker er hjemme. Her kan du med stor fordel benytte dig af en kassevogn som kan ligne en håndværkerbil, måske endda med et logo trykt på siden. Du kan også bare spadsere, som en beboer i nabolaget der er ude at gå tur.

I dagtimerne kan du danne dig et indtryk af kvarterets beboermæssige sammensætning, for eksempel om der skulle være mange hjemmegående naboer (pensionister eller lignende). Dette er vigtigt i forhold til indbruddet, da dette vil skulle foregå i dagtimerne hvor husets beboere ikke er hjemme.

Vælg en bolig med dyr smag
Designer lamper og avanceret elektronik – guf for den drevne indbrudstyv

Mens det er lyst får du således det endelige overblik over dine arbejdsforhold. Og du vil nemmere kunne få øje på diverse former for skiltning eller mærkning.

Der er flere forskellige ydre kendetegn som du bør holde øje med når du skal vælge det rette hus. I det følgende kan du læse mere om hvilke forhold der især gør sig gældende i den forbindelse.

”Privatliv” – få frit spil når du begår indbrud

Det er vigtigt at du kan arbejde i fred når du står for at skulle begå et indbrud. Det går ikke at naboer eller forbipasserende på vejen kan se hvad du laver, og måske slår alarm til politiet.

Derfor bør du gå efter huse med det som ejendomsmæglerne kalder en ugenert have. Det vil sige en have omgivet af en høj hæk, et plankeværk eller en havemur. Med en sådan foranstaltning er du sikret de optimale arbejdsvilkår, hvor du ganske uforstyrret kan skaffe dig adgang til boligen.

Huse uden en høj hæk eller lignende er no go, medmindre du kan skaffe dig adgang til en uforstyrret baghave. Og du skal være helt sikker på at ingen naboer kigger med fra sidelinjen.

Operation Nabohjælp

Operation Nabohjælp er et initiativ oprettet af Det kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med Operation Nabohjælp er at skabe opmærksomhed omkring risikoen for indbrud i private hjem. Samtidig opfordres private boligejere til at støtte op omkring effektiv forebyggelse af indbrud.

Operation Nabohjælp er et udvidet og særdeles velkoordineret samarbejde som man ikke bør underkende. Hvis indgangene til boliger på vejen er mærket med Operation Nabohjælp klistermærker er der en god sandsynlighed for at naboerne holder øje.

Operation Nabohjælp
Hold dig langt væk fra boliger med Operation Nabohjælp mærket

Her bør du især være på vagt i de kvarterer hvor det virker som om mange af beboerne er hjemme i dagtimerne. Så kan du nemlig ikke vide dig sikker.

Denne type beboere vil, så snart de ser noget som er den mindste smule ud over det sædvanlige, slå alarm til politiet. Og så har du balladen.

Hold derfor øje med Operation Nabohjælp mærket og de omkringliggende huse og haver. Flinke naboer har det med at være knap så flinke over for ubudne – og uvelkomne – gæster!

Besværlige låsesystemer

Afhængig af hvilken metode du foretrækker kan det godt være rigtig svært at bryde ind i en bolig som er sikret med et moderne låsesystem. De låsesystemer, man kan få nu om stunder, er en del stærkere og mere sikre end for blot ti år siden.

Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre at trænge ind i en bolig forsynet med moderne låse fra kælder til kvist. Men du kommer til at bruge unødigt megen tid og kræfter på et sådant projekt. Og når du står i et andet menneskes have, med naboer til alle sider, er det ikke tid du har allermest af.

Sikre låse mod indbrud
Moderne låsesystemer er irriterende sikre

Før i tiden var det nemt at lirke haspen af et vindue. Nu om stunder vælger mange boligejere at sikre alle større indgangspartier med låse som er forsynet med indvendige vridere, som kun kan låses op med en nøgle – også indefra.

Dette betyder at du, hvis du har skaffet dig adgang til boligen gennem et mindre vindue, kun kan komme ud samme vej. Og det lægger en naturlig begrænsning på såvel mængden som størrelsen af koster.

Alarmer i boligen – et stress moment

Selv om du skulle have held til at skaffe dig adgang til boligen via et vindue op kan det hurtigt gå galt. I mange tilfælde vil nemlig både døre og vinduer i en bolig være udstyret med alarmer.

Når et vindue er udrustet med en alarm vil denne udløse en sirene så snart vinduet bliver udsat for hårdhændet behandling – for eksempel i forbindelse med opbrækning med et koben, eller ved knusning af ruden. Så skal du også bekymre dig om tililende naboer – og du vil ikke kunne gennemføre dit forehavende inden politiet er tilkaldt.

Ansnei Smart Home integreret alarmsystem
Et moderne alarmsystem er integreret i hele boligen og er ikke til at komme uden om

Du bør holde øje med den mærkning som følger med de godkendte alarm systemer. Der findes flere forskellige typer. Dem som du i første omgang skal bekymre dig om er dem som er opsat på husets indgangs partier. Og til disse hører altså også vinduerne.

Alarm med tilknyttet vagt

Hvis du har skaffet dig adgang til boligen på anden vis, for eksempel ved at dirke en lås op, bør du være opmærksom på at mange hjem har alarm med bevægelses sensor. Det betyder at du så snart du nærmest er inden for døren, vil aktivere alarmen.

Foruden en ganske ubærlig hylen vil alarmen ringe op til vagtcentralen, som vil sende vægtere i din retning. Alarmen kan kun deaktiveres hvis du kender koden, og dernæst ringer til den pågældende vagtcentral og angiver det rette kodeord.

En bolig med alarm er således ikke rigtig værd at bruge tid på. Risikoen for at blive fanget er simpelt hen for høj i forhold til det forventede udbytte. Med mindre selvfølgelig familien har en Rembrandt i entréen som er lige til at snuppe og løbe af sted med.

Videoovervågning – undgå at blive ufrivilligt filmstjerne

Mange boligejere vælger at skilte med videoovervågning på samme måde som med det alarmsystem som beskytter boligen. Her skal du være opmærksom på såvel mærkningen som de synligt opsatte udendørs overvågningskameraer.

Videoovervågning af privat bolig
Et overvågningskamera kan blive enden på din karriere som indbrudstyv

Hvis en boligejer har valgt at investere i overvågningskameraer til udendørs brug er det meget sandsynligt at vedkommende også har sat videoovervågning op inden døre. Det er for det meste ikke værd at løbe risikoen ved at begå indbrud i en sådan bolig. Især fordi de fleste moderne systemer til videoovervågning også er tilknyttet en alarm.

Når alarmen lyder i forbindelse med et indbrud er det ikke kun en sirene som varskor naboerne. Alarmen er som oftest ledsaget af et opkald til en central, fra hvilke der sendes vagter ud. Så har du pludselig ikke megen tid til at få samlet dine tyvekoster og få bene på nakken. Og sandsynligheden for at du op til flere gange er havnet på ”skjult kamera” er desuden temmelig høj.

Moderne overvågningskameraer er i topklasse

De overvågningskameraer, som bliver sendt på markedet den dag i dag, leverer utroligt skarpe optagelser. Havner du således på en af disse vil det blive en del nemmere for politiet at finde dig. Dette gælder især hvis de udendørs opsatte kameraer giver et fingerpeg om hvad vej du er gået efter at du kom ud i det åbne igen.

Er huset samtidig forsynet med alarm, vil de af kvarterets beboere, som er hjemme, hurtigt blive opmærksomme på situationen. De vil ud fra såvel naboers beskrivelser som overvågningskameraernes optagelser hurtigt kunne danne sig et retvisende billede af din færden. Og så er du altså på den når politiet dukker op med hunde.

For at opsummere skal du altså som indbrudstyv holde dig langt væk fra huse med tydelig mærkning som angiver avancerede alarmsystemer samt videoovervågning og Operation Nabohjælp. Disse faktorer vil nemlig være dine største hindringer for at få noget ud af dit indbrud. Og så er det faktisk næsten ligegyldigt hvor veltrimmet hækken er.

—-

Har du ingen ambitioner om at skabe en karriere som indbrudstyv, men ønsker du i stedet at sikre din bolig mod indbrud og tyveri? Så kan du altid kontakte Ansnei på email support@ansnei.com, eller ring til os på telefon 82 13 40 22 og få en snak om dit behov for sikring af hjemmet.

Tilbage