Nyheder

Østrig lukker moskeer besøgt af terroristen i Wien

08 nov 2020 Østrig lukker moskeer besøgt af terroristen i Wien

Østrig lukker moskeer besøgt af terroristen i Wien

WIEN, ØSTRIG – Østrig har lukket en moske og en islamisk forening, der ofte var besøgt af manden, der mandag skød fire mennesker i Wien, sagde integrationsminister Susanne Raab i fredags.

De to steder havde bidraget til angriberens radikalisering, fortalte hun i en pressekonference.

Den 20-årige dømte jihadist blev skudt af politiet inden for få minutter efter at have åbnet ild mod tilskuere og barer. Han blev senere identificeret som Kujtim Fejzulai, født i Wien.

Politiet i Tyskland ransagede i fredags ​​hjem og virksomheder, der er knyttet til fire personer, der menes at have haft kontakt til manden som de østrigske myndigheder beskriver som “islamistisk terrorist.”

Flere personer fra Tyskland, der blev overvåget af tysk efterretningstjeneste, brugte tid sammen med terroristen i den østrigske hovedstad i sommers, fortalte Wien-politichef Gerhard Puerstl til pressekonferencen.

Havde vi blot haft denne information kombineret med efterretning fra Slovakiet om, at terroristen forsøgte at købe ammunition i Slovakiet, kunne have ført til et “andet resultat” og en anden vurdering af den trussel, han udgjorde, sagde Puerstl.

Ansnei – Passer på dig !

Tilbage