Nyheder

Pirater angriber Alexandra Torm

14 nov 2020 Pirater angriber Alexandra Torm

Pirater angreb danskejet tankskib i Guineabugten

06:00UTC i morges (lørdag) angreb pirater det danskejede tankskib “Torm Alexandra” – IMO 9466001 – i Guinea-bugten ud for Benins kyst.

Da tankskibet “Torm Alexandra”, der ejes af Torm (et dansk rederi specialiseret i tank-last), blev angrebet. Besætningen fulgte de forhåndværende retningslinjer for sikkerhed og besætningen aktiverede skibets nødprocedurer. Besætningen flygtede ned i skibets sikkerhedsrum – “citadel”.

Der var ingen danskere om bord på skibet. Skibet sejler med Singapore flagstat.

Besætningen ombord var 19 filippinske statsborgere og en fra Montenegro.

Lørdag formiddag var alle besætningsmedlemmer i sikkerhed og ved godt humør, sagde Joakim Nørholm Vasehus, kommunikationschef hos Torm.

Alle flådeskibe i området blev advaret, da Torm Alexandra udsendte nødsignal, og et skib fra den italienske flåde kom til undsætning.

Efter en grundig undersøgelse af skibet kunne den italienske flåde imidlertid bekræfte, at piraterne var flygtet, og at “kysten var klar”. Alexandra Torm genoptog sejlads omkring 21:00 UTC

– Besætningen var således i stand til at forlade sikkerhedsrummet og igen have kontrol over skibet, oplyser Joakim Nørholm Vasehus i en e-mail.

Skibet var på vej sydpå fra Lomé i Togo til Libreville i Gabon langs Afrikas vestkyst ved Guineabugten, da det blev angrebet.

I bugten har der været en markant stigning i piratangreb og kidnapninger i de senere år, hvor der i 2019 var 121 kidnapninger.

Danske Rederier  kræver politisk handling, allerede siden i februar i år. I marts i år blev sikkerhedsniveauet i området hævet af Forsvarskommandoen fra niveau ét til to.

Rederiet Torm oplyser, at besætningen vil blive tilbudt den nødvendige støtte og krisehjælp.

– Rederiet har været i kontakt med besætningens nærmeste hele dagen, skriver Joakim Nørholm Vasehus.

Torm takker de myndigheder, der har hjulpet i løbet af dagen, herunder den italienske flåde.

– Endelig vil vi gerne sende vores tanker til besætningen, der har vist stor styrke og mod i denne ekstremt vanskelige situation, skriver kommunikationschefen.

Ansnei – Passer på dig!

Se mere om maritim sikkerhed her: https://ansnei.com/da/maritime-protection

Tilbage