Nyheder

Alarm – en investering i sikkerhed og tryghed

09 jul 2021 Alarm – en investering i sikkerhed og tryghed

Alarm til privat hjem – en investering i sikkerhed og tryghed

I Danmark forekommer der hvert år over femten tusind indbrud i private hjem. Indbruddene sker som regel med berigelse som formål hvilket vil sige at de fleste mennesker, som oplever indbrud i privat bolig, samtidig bliver frastjålet diverse værdigenstande. Det kan dreje sig om alt fra smykker og ure til forbrugerelektronik, for eksempel computere og tablets, musikanlæg eller dyre køkkenmaskiner.

Alarm fra Ansnei

Selv om det er rigtig ærgerligt at miste disse ting er det værste ved et indbrud er ikke de økonomiske tab. Disse kan i langt de fleste tilfælde dækkes af forsikringen. De fleste mennesker, som har været udsat for indbrud i eget hjem, beretter om en følelse af utryghed og ubehag ved at opholde sig i boligen.

Denne følelse kan vare ved i lang tid efter indbruddet. Tanken om at nogen har tiltvunget sig adgang til éns private sfære er for de fleste ganske frastødende og for mange ganske uudholdelig. Éns hjem bør være et slot, og ikke en fæstning. Derfor bør du gøre hvad du kan for at forhindre indbrud i boligen. Og her er der mange tiltag du selv kan udføre.

Hvordan sikrer jeg min bolig mod ubudne gæster?

Der er flere måder hvorpå du kan beskytte din og din families private hjem mod indbrud og tyveri af ejendele. Når du gør en aktiv indsats for at sikre dit hus eller din lejlighed mod indbrud vil dit forsikringsselskab samtidig være mere forstående i forbindelse med en anvendelse.

Mange forsikringsselskaber betinger sig faktisk visse former for indbruds- og tyverisikring før de overhovedet yder dækning. Så der er al mulig god grund til at sikre hjemmet imod besøg fra indbrudstyve. I det følgende vil vi beskrive de mest populære og effektive metoder til indbrudssikring af boligen.

Sirene-Udendørs

Gode låsesystemer gør en kæmpe forskel

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at sikre alle indgangspartier samt vinduer der kan tjene som flugtveje. Dette er især relevant for dig som bor i eget hus. Det er ikke kun hoveddøren som skal være forsynet med en stærk lås. Også køkkendøren, terrassedøren og bryggersdøren samt døren til din altan skal tjekkes i den forbindelse.

 

Har du vinduer som er store nok til at en tyv kan kravle ind eller ud bør disse også sikres med låse. De låse du vælger til vinduer og døre bør være at typen som ikke kan låses op indefra uden brug af nøgle. På den måde sikrer du at tyven ikke har en nem flugtvej uanset hvorledes vedkommende er kommet ind i boligen. Derved kan du minimere risikoen for tyveri af større genstande.

Smart Lås

Bor du i lejlighed skal du sørge for at hoveddøren og køkkendøren begge er solide og robuste samt forsynet med en stærk og moderne lås. I forbindelse med overtagelse af ny bolig bør låsene altid skiftes ud. Du ved i princippet ikke hvor gammel låsen er eller hvem der har nøgler til den. Så sørg for at få skiftet låsene så snart du er flyttet ind.

 

Videoovervågning – en metode i hastig fremmarch

Det er blevet mere og mere normalt for private boligejere at lade hjemmet overvåge ved hjælp af overvågningskameraer. Disse kameraer kan placeres såvel indendørs som udendørs hvor de kan overvåge indgangspartier.

Video Overvågning

Når du opsætter overvågningskameraer på din grund og i din bolig er det smart at skilte med det. Du kan for eksempel opsætte mærker rundt omkring som gør opmærksom på at området er overvåget. Du kan også lade dine overvågningskameraer opsætte således at de er synlige. På den måde er en potentiel gerningsmand ikke i tvivl om at han ender som tv stjerne hvis han gennemfører sit forehavende – og det kan have en vis forebyggende effekt.

 

Et moderne overvågningskamera kan sluttes til internettet. Det betyder at du kan følge live stream fra kameraet via en app på din smartphone eller tablet. Så kan du holde øje med din bolig uanset hvor du befinder dig.

 

Du kan vælge et overvågningskamera med bevægelsessensor. På den måde aktiveres kameraet først når der er bevægelse i boligen. De helt højteknologiske kameraer kan sagtens skelne imellem familiens hund og en indbrudstyv. Og så vil du kunne koble dit videoovervågning system sammen med en effektiv alarm.

Installér et moderne alarmsystem i din bolig

Sidst, men ikke mindst, vil du kunne komme rigtig langt med en alarm. En privat alarm er designet til den private bolig og kan derfor uden problemer implementeres i en hvilken som helst type hus eller lejlighed.

 

En alarm til privat hjem er måske den vigtigste sikkerhedsforanstaltning du kan foretage i forhold til forsikring. Mange forsikringsselskaber stiller krav om alarm i boligen hvis du altså ønsker den højest mulige dækning for dine værdigenstande. Dette gælder især hvis du har kunst, smykker og elektronik som repræsenterer en særligt høj værdi i din bolig.

Hvilken type alarm skal jeg vælge?

Alarm til privat hjem kommer i mange forskellige former og typer. Det er klart at du skal vælge et alarmsystem som passer til din bolig. Med den rette alarm vil du få det optimale ud af din investering. Og dette gælder såvel i forhold til dit forsikringsselskab som når det handler om at forebygge tyveri ved indbrud.

 

Bor du for eksempel i en lejlighed på femte sal uden altan er der ikke megen idé i at montere en alarm i vinduet da tyven sandsynligvis ikke vil komme denne vej ind. Det kan der imod være smart at udstyre lejligheden med en alarm som afgiver lyd og dermed alarmerer de øvrige beboere i opgangen samtidig med at et alarmselskab med vægterservice kontaktes. Så øges sandsynligheden for pågribelse af gerningsmanden inden han slipper væk.

 

Der ud over findes der mange forskellige typer af alarmer til private boliger. Disse alarmer kan til og med bruges i kombination med hverandre eller som del af et system som inkluderer eksempelvis moderne låse og videoovervågning. I det følgende kan du læse om de mest populære og anvendte typer af alarm til private hjem, eller kontakt en tekniker hos Ansnei på telefon 82 13 40 22.

Alarm med vibrationssensor

Som nævnt oven for er det muligt at anskaffe en alarm som reagerer på vibrationer i døre og vinduer. Disse bevægelser kan være tegn på at der er et indbrud under opsejling. Med indbygget vibrationssensor i døre og vinduer opdages tyven allerede inden selve indbruddet. Og så kan alarmselskabet varskos i god tid, samtidig med at sirenen fortæller indbrudstyven at vedkommende er afsløret.

Sikring af vinduer og døre er en vigtig del af et effektiv alarmsystem til hus, og kan derfor med fordel indgå i din samlede strategi til forebyggelse af indbrud. Vibrations-Vindues-Sensor (ansnei.com)

Alarm med dørmagnet

En dørmagnet registrerer når en dør eller et vindue åbnes. Den kan ligeledes minde dig om at huske at lukke bagdøren eller vinduet, hvis du tilkobler alarmen og har glemt at lukke alt derhjemme. En lille hjælper. Med sensor i døre og vinduer opdages tyven så snart en adgangsvej åbnes. Og så kan alarmselskabet tilkaldes, samtidig med at sirenen giver naboer og andre i nærheden besked.

 

Alarm med bevægelsessensor

Har tyven alligevel fået anskaffet sig adgang til boligen vil en bevægelsessensor kunne afsløre indbruddet. Når en bevægelsessensor opdager bevægelse eller temperaturforskelle i rummet vil alarmen og opkaldsservice aktiveres. PIR bevægelsessensor (ansnei.com).

Hos Ansnei findes der også nogle udvidede varianter af bevægelsessensorerne. Fx en kombination af de to ovenstående. En dørmagnet og bevægelse-sensor i én og samme. Det er rigtig smart. Så kan man have en dørmagnet på indgangsdøren, men kommer tyven ind ad en anden vej, kan PIR-bevægelses-sensoren se ham og alarmere alligevel. Læs også mere om den her: Multi Smart Sensor (ansnei.com)

Intelligente dørklokker har også bevægelses-sensorer installeret i sig, såvel som mulighed for video, og at tale direkte til den der ringer på.

 

Alarm med fotosensor, kameradetektor eller videoovervågning

Inden for samme familie finder vi den lille smarte fotosensor, også kaldet kameradetektor. En fotosensor aktiveres ved bevægelse og tager et foto. Dette foto sendes direkte til alarmcentralen i en krypteret version. Hvis operatøren, som modtager billedet, kan se at der er tale om et indbrud, vil han eller hun kunne sende en vagt til gerningsstedet. Der er mange gamle og umoderne systemer der primært bruger foto-sensorer.

Moderne og opdaterede systemer anvender ikke længere den gamle teknologi, da et billede siger mindre end et videoklip. Med et video-stream kan operatørerne på Kontrolcentralen eller SOC’en verificere alarmen, vide præcist hvem der er tale om og derfor ved behov slå alarm til politiet.

En dørklokke med kamera kan også gøre det ud for bevægelsessensor og kameraløsning. Den optager både billeder, video, lyd og kan selv reagere på bevægelse. Bestil en video-dørklokke i vores shop: Video og Dørklokke (ansnei.com)

Få hjælp til at vælge det rette alarmsystem

Hos Ansnei er vi eksperter inden for alarm til private hjem. Du vil hos os altid kunne få den mest kvalificerede rådgivning omkring valg af alarm. Du kan kontakte Ansnei på telefon 8213 4022 og høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig med din nye alarm.

 

Ansnei – passer på dig, dit og dine

Tilbage