Nyheder

SocialEngineering og Social Hacking

30 nov 2018 SocialEngineering og Social Hacking

Vi er her (stadig) for at hjælpe dig på vej med mere viden indenfor cybersikkerhed. Hvis du kombinerer stærk adgangskodeadfærd med et grundlæggende niveau af IT-sikkerhedsbevidsthed, bliver du et stort problem for de cyberkriminelle.

Social Engineering er besværligt

Social engineering er et målrettet angreb, der bruger offentligt tilgængelige oplysninger om dig for at forsøge at overbevise dig – eller dem der ved noget om dig – til at aflevere følsomme oplysninger eller klikke på et ondsindet link.

Forestil dig, du får et opkald fra “din bank” … De beder om et par detaljer for at afhjælpe et mindre, men presserende problem, med din konto. Du siger ja, fordi det kun tager et par minutter at løse det, så er det ude af verden.

Voilà, to minutter senere har de alle de oplysninger, de har brug for for at få adgang til din konto og stjæle dine kreditkortoplysninger – eller værre, trække en stor sum penge direkte fra din bankkonto.

Vær altid skeptisk! Du bør kontakte din bank, telefonudbyder, etc. direkte, hvis du er i tvivl.

Husk, hvis firmaet/banken hvor du er kunde, beder om personlige oplysninger som et kodeord eller kontonummer, er det meget sandsynligt en fidus.

Ansnei – Passer på dig!

 

Tilbage